Vejlevej 16

Bragt i “En ægte Ølholmer” oktober 2012

Huset på denne adresse skiller sig ud fra de mange boliger, som Ølholm blev beriget med i 1930‘erne, da møbelsnedkerne her fik mulighed for at bygge eget hus, ofte med en udlejningslejlighed ovenpå.

Vejlevej 16 i 1947

Vejlevej 16 i 1947

Blandt de ældre Ølholmere gik det under betegnelsen “funkishuset”. Jorden, som huset ligger på, hørte til gården, som lå på Ølholm Bygade 4 og dens daværende ejer Johan Holm solgte i 1934 grunden til ægteparret Valborg og Kristen Bjerre Andersen. De var et yngre par, som var kommet til Ølholm i 1930 fra Felsted i Sønderjylland, og han arbejdede som snedker på møbelfabrikken. Deres to små sønner var født inden familien flyttede hertil. Huset blev bygget i 1934 med det udseende, som det har nu, set fra forsiden.
Huset blev solgt i 1945 til ægteparret Marie og Arne Bisgaard. De indrettede en isenkramforretning i huset, men solgte huset i 1947 for at flytte til Brande.

Isenkramforretninger i 1947

Isenkramforretningen i 1947

Fra 1947 til 1950 er der skiftende ejere, Rudolf Vagner Pedersen, Peder Andersen, Ove Rohden Olsen, Niels C. Thorgaard, igen Rudolf Vagner Pedersen og til sidst fru Ellen Margrethe v. Wenckheim. Hun sælger i 1950 til Søren Pedersen som indretter en trikotageforretning her, men denne lukker samme år og huset sælges til ægteparret Jensen. Han drev en entrepenørvirksomhed ved brunkulslejerne i Fasterholt. I starten af 1950‘erne boede han hjemme i weekenden og rejste frem og tilbage mellem arbejde og hjemmet på motorcykel. Ægteparret havde tre næsten voksne døtre da de kom til Ølholm og lejede i perioder værelser ud medens de ejede huset. I midten af 1960‘erne blev huset solgt og familien flyttede til Videbæk. De nye ejere var købmandsparret Klara og Aksel Roding i Ølholm, som lejede husets to lejligheder ud. Efter købmandsparrets død blev huset i 1969 solgt af datteren Jette Sørensen til Inger og Bent Rasmussen. De flyttede hertil fra Vejle. Bent drev vognmandsforretning og blev senere lastbilchauffør for bl.a. Tulip. Derfor blev han kendt under navnet Bent Tulip. Han døde i 1983, kun 57 år gammel og efterlod sig foruden hustruen sønnen Fritz og datteren Hanne. Ingers mor Frida var i mange år bosat i den øverste lejlighed, hvilket hun blev ved med til sin død, selv om Inger solgte huset i 1987 til Hans Henrik Davidsen. I 1988 sælger han til Conny Kristensen, som bor her til 1995, hvorefter huset blev solgt til Ulla og Preben Lindsted, som tidligere boede i Lindved. De bor her til 2001 hvor huset bliver solgt til Ølholmeren Jacob Mikkelsen. Jacob sælger i 2007 til sin lillebror Simon Mikkelsen, husets nuværende ejer. Den øverste lejlighed har i hele perioden efter Fridas død været udlejet til forskellige lejere.

 

Dette indlæg blev udgivet i Publikationer. Bogmærk permalinket.